Mijn naam is Bert Groeneveld en ik schrijf slimme plugins (scripts) voor Adobe InDesign om o.a folders en catalogi automatisch op te maken.

• (Retail)folders

• Productcatalogi

• Prijs-/schapkaarten

• Enzovoort...

Kan ik uw bedrijf of afdeling misschien ergens mee helpen?

DEEN SUPERMARKTEN - Bert Groeneveld

PROJECT DEEN SUPERMARKTEN

Deen Supermarkten onderzocht de mogelijkheden om de opmaak van de wekelijkse actiefolder te automatiseren. De weekfolder werd nog grotendeels met de hand opgemaakt. Dit was een tijdrovende en foutgevoelige bezigheid.

De input gegevens voor de Deen weekfolder komen uit de zgn. “Promotie Manager”, een web applicatie, waarmee de afdeling marketing het gehele promotie proces kan stroomlijnen. Een van de mogelijkheden van deze applicatie is het exporteren van een xml bestand. Dit bestand kan vervolgens gebruikt worden als input voor de automatische folderopmaak in InDesign. Het xml bestand bevat alle benodigde informatie zoals productomschrijving, prijs, pagina posities, gewenste opmaakstijl, enz, enz. Het script maakt de pagina’s automatisch op en kan desgewenst ook automatisch een pdf verzenden naar elk opgegeven e-mailadres.

Onderstaande filmpjes zijn in realtime opgenomen en laten zien wat er op het scherm gebeurt terwijl u geen vinger uitsteekt naar het toetsenbord. In dit geval heeft het script bijna 100% van het werk gedaan en hoeft er in de eindopmaak weinig of niks meer met de hand aan te gebeuren. Een ongekende tijdswinst!

Scroll to Top