Mijn naam is Bert Groeneveld en ik schrijf slimme plugins (scripts) voor Adobe InDesign om o.a folders en catalogi automatisch op te maken.

• (Retail)folders

• Productcatalogi

• Prijs-/schapkaarten

• Enzovoort...

Kan ik uw bedrijf of afdeling misschien ergens mee helpen?

EXPERT - Bert Groeneveld

PROJECT EXPERT ACTIEFOLDER

De wekelijkse productie van de Expert actiefolder wordt ondersteund door een InDesign script dat de data die Expert aanbiedt automatisch op de pagina plaatst. Nadat het script zijn werk gedaan heeft verzorgt de dtp studio de eindopmaak.

De input gegevens voor de Expert folder komen uit een gestructureerd Excelbestand dat direct gebruikt wordt als input voor de automatische opmaak. Het Excel bestand bevat alle productinformatie, zoals omschrijving, prijs, technische specificaties, enz, enz.
Het script analyseert het Excel bestand en maakt op basis hiervan automatisch de pagina’s op en stuurt per e-mail een pdf naar de afdeling marketing van Expert. Het opmaken van een 16 pagina folder duurt maximaal 10 minuten.

Onderstaande filmpjes zijn in realtime opgenomen en laten zien wat er op het scherm gebeurt. Het script doet het “vervelende” en foutgevoelige werk en de dtp-er/vormgever hoeft zich alleen maar bezig te houden met de eindopmaak (het creatieve deel).

Scroll to Top